Společnost Dvořan IZOLMONT Bzenec s.r.o. se pravidelně zapojuje do dotačních programů, které nabízí částečnou finanční úhradu nákladů na zateplení objektů z fondů České republiky i Evropské unie.

Jsme schopni zprostředkovat kompletní servis, počínaje podáním žádosti k dotaci přes realizaci opatření až po vypracování dokumentace nutné k vyplacení dotace zákazníkovi.

Program Panel 2013+

 


Vloženo 10.1.2013

Od 11. ledna 2013 přijímá statní fond rozvoje bydlení žádosti o nízkoúročený úvěr na opravy a modernizace bytových domů.

Vše o programu naleznete zde.

Před přípravou žádosti projděte Příručku pro žadatele, která vás podrobně a srozumitelně provede celým procesem od podání žádosti až po schválení úvěru.

Formuláře a metodické pokyny naleznete zde. Ve slovníčku pojmů a Nejčastějších otázkách jsou k dispozici další potřebné informace.

Článek na stránkách státního fondu rozvoje bydlení

 


Vloženo 07.12.2012

Vláda dne 5.12.2012 schválila nařízení vlády, podle kterého bude Státní fond rozvoje bydlení poskytovat nízkoúročené úvěry na opravy a modernizace bytových domů.

Nařízení bylo předloženo jako novela původního programu pod č. 299/2001 Sb., vláda dnes rozhodla, že tato změna, kterou se přechází z dotačního titulu na úvěrový, musí být pojata jako nové nařízení vlády, nikoliv novela. Její obsah zůstává, ale dále bude nařízení vlády vedeno pod novým číslem, a následně bude vloženo do Sbírky zákonů. Po zveřejnění ve Sbírce nabude nařízení vlády účinnosti 15 dnem. Od tohoto dne bude také Fond přijímat žádosti o úvěry.

Program Panel 2013 + znamená obnovení státní podpory pro vlastníky bytových domů na opravy a modernizace. Výhodné úvěry, které stát zájemcům nabídne, mají několik výhod – nízkou úrokovou sazbu fixovanou po celou dobu splácení. Úrok můžeme poskytovat již od výše referenční sazby Evropské komise, která je aktuálně 1,43%. Bude záležet pouze na bonitě žadatele, v jaké výši bude připočtena riziková přirážka k úroku. Podle dosavadních propočtů by měla být sazba standardně kolem 2%. Úrok bude následně fixován po celou dobu splácení, kterou je možné nastavit až na 30 let. Z úvěru bude možné krýt až 90% uznatelných nákladů.

Další výhodou proti dotacím je, že díky revolvingové formě podpory bude splácení těchto výhodných úvěrů generovat další finanční prostředky, které bude Fond opakovaně poskytovat dalším zájemcům.

Článek na stránkách státního fondu rozvoje bydlení

Probíhající stavby
Riverpark Modřany - objekt D
Lokalita: Praha
Výměra: 3600m2
Napište nám
Jméno:
Email:
Telefon:
Adresa:
Lokalita:
Zpráva:
Opište, prosím, kontrolní kód: control-code
2012-2022 © Dvořan IZOLMONT Bzenec s.r.o. | design a programování dataq.cz